8x de mooiste Italiaanse kookboeken en reisgidsen

Italiaanse kookboeken

Ben je net als wij een echte Italofiel? Dan ga je dit lijstje fantastisch vinden! Met deze Italiaanse kookboeken, reisgidsen en magazines van het Verboden Rijk, haal je een stukje Italië in huis! En kun jij lekker inspiratie opdoen met de vakanties in het vooruitzicht. In de leukste winkelstraat van Zuid-Nederland waan je je natuurlijk sowieso al in Little Italy. Kom gezellig langs en proef de sfeer van Venetië!

Eten met Franciscus

Een onderonsje met de Paus! In dit mooie kookboek vind je recepten van de paus voor een goed leven. Zoals de klassieker Spaghetti met gehaktballetjes. Voor Jorge Bergoglio (Paus Franciscus) is eten een manier om relaties te bouwen en om herinneringen en cultuur over te dragen. De heerlijke recepten worden afgewisseld met verhalen over het leven van de Paus, zijn memoires en visie.

Italiaanse kookboeken

De bijbel onder de Italiaanse kookboeken

De zilveren lepel, het is de bijbel onder de Italiaanse kookboeken! Inmiddels bestaan er meerdere edities van. Zoals de Zilveren Lepel Toscane, de Zilveren Lepel Dolci en de Zilveren Lepel voor Kinderen. Als je liefhebbers bent van de Italiaanse keuken, mag dit exemplaar in ieder geval niet in je boekenkast ontbreken.

Italiaanse kookboeken

Lekker bladeren

Even lekker snel inspiratie opdoen voor je vakantie? Dan zijn de magazine De smaak van Italië en Italië Magazine natuurlijk een uitkomst! In De smaak van Italië zijn heerlijke recepten afgewisseld met de mooiste bestemmingen. In nummer 89, de april/mei/juni editie, vind je onder meer een voorproefje van het onderstaande kookboek Venetië van Russell Norman.

Italiaanse magazines

4 seizoenen genieten van de Venetiaanse keuken

De cover van dit kookboek is zo bijzonder, dat je op het eerste gezicht niet eens door hebt dat het om een kookboek gaat. De auteur, Russell Norman, schreef eerder al de prijswinnende boeken Spuntino en Polpo.
Een ware musthave! (alleen al omdat ie zo mooi is)

italiaanse-boeken-passage-1

Rome, Milaan, Florence of toch Napels?

Van dikke Capitool Reisgids tot de handzame Time to Momo en ANWB boekjes: bij het Verboden Rijk ben je aan het juiste adres! Venetië, Rome, het Gardameer of misschien Napels en de Amalfikust? Mocht jouw droombestemming er niet tussen zitten, laat het dan vooral weten! Bij het Verboden Rijk zijn alle boeken verkrijgbaar op bestelling.

Italiaanse reisgidsen

Easy peasy

Italiaans Easy. Dat klinkt net zo makkelijk als het is. Heerlijke pasta’s of een tiramisu in een handomdraai. Want ja, het Italiaanse leven is ook gewoon een beetje dolce far niente (de kunst van het nietsdoen). In dezelfde lijn heb je trouwens ook Pasta Easy en Bruschetta Easy.

Italiaanse kookboeken

Culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië

De voorganger van het prachtige boek Venetië van Russel Norman is dus Polpo. Net zo mooi, net zo’n aanrader!

Italiaanse kookboeken

Ff wachten…

Pizza! Uiteraard mag een pizza boek absoluut niet ontbreken in een lijstje met Italiaanse kookboeken. Je maakt ze voortaan lekker zelf met mooie verse ingrediënten van bijvoorbeeld Kaashuis Roosendaal. Serveer ze op het prachtige servies van Enjooi en jouw Italiaanse pizza party is compleet!

Italiaanse kookboeken

Heb jij je agenda al geblokt het weekend van 25 t/m 27 mei? Dan is het namelijk het Little Italy Event in de Passage! We trappen vrijdagavond af met Moonlight Shopping tot 22:00 uur en een fashion show. Daarnaast vind je dit weekend een markthal in de Passage met onder meer Italiaanse delicatessen zoals koffie, pasta en andere heerlijkheden. Houd de website en onze social media kanalen goed in de gaten, want we zullen steeds meer bekend maken over alle deelnemers en de invulling.

Zien we je dan?

 

Recente blogs

Bekijk de laatste blogs

Neem contact met ons op

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen!

Contact