Ken jij ze allemaal? Dít zijn de Italiaanse liedjes die je hoort in de Passage

Italiaanse liedjes Passage

Wandel je door de Passage, dan vliegen de Italiaanse klanken je om de oren. O sole mio, Quando, Funiculi funicula: ze komen allemaal voorbij. Benieuwd welke Italiaanse liedjes je nu precies hoort wanneer je door de Passage loopt? We geven een uniek kijkje in onze playlist én hebben bovendien een wel heel bijzondere winactie in petto!

Live-orkest van de Passage

In de gangen van de Passage hoor je Italiaanse liedjes vanuit de speakers. Maar de leukste winkelstraat van Zuid-Nederland heeft ook een eigen huisband! Eens in de zo veel tijd draait het platform boven Trattoria Milano om en verschijnt dit live-orkest. Komen ze je bekend voor? Dat kan kloppen! Voor de bewegende poppen in de Passage hebben onder meer de architect en de vastgoedbeheerder van de Passage model gestaan. Toine van den Broek, hoofd Vastgoedbeheer bij Metterwoon, herken je bijvoorbeeld in de accordeonist. Maar ook Tonney en Chris Thünnessen, de eigenaar van Metterwoon Vastgoed stonden model. Een eigen Roosendaalse versie van Madame Tussauds dus eigenlijk!

Let op: dit is een gedateerde video, de winkels in de Passage kunnen afwijken!

Italiaanse liedjes in de Passage

Nog een heel leuk detail: de Passage heeft een eigen cd! Hierop staan alle Italiaanse liedjes die je tijdens het shoppen in de Passage zou kunnen horen. De zang is van Marc Canto en het orkest bestaat verder uit Charly Angenois (Contrabas), Edwin Schimscheimer (Piano), Henny Langeveld (Accordeon), Benny Ludeman (Gitaar/mandoline) en Gerhard Jeltes (Slagwerk). Bert Stoots heeft de muzikale leiding en arrangementen geproduceerd.

Volgend jaar mei 2019, viert deze cd zijn 10-jarig jubileum! Maar, omdat we helemaal in de Italiaanse sferen zijn vanwege het Little Italy Event hebben we nu al een leuke actie bedacht. Via de Facebookpagina van de Passage geven we namelijk 5 exemplaren van deze cd weg. Sowieso een echt Roosendaals collectors item! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is de Facebookpagina van de Passage volgen en ons onder het Facebookbericht te laten weten wat je het allerleukste vindt aan de Passage. Zijn het de mooie glazen plafonds? Is het de Venetiaanse klok? Of zijn het gewoonweg de mooie winkels? Wij zijn heel benieuwd!

Weten wat er allemaal op de cd staat? Dit is de playlist:

 1. Carina
 2. Come prima
 3. Evening in Roma
 4. Funiculi funicula
 5. Genti di Marte
 6. Italiano
 7. Juke Box
 8. La donna e mobile
 9. Luna mezzo Mare
 10. Mama
 11. Marina
 12. Mexico
 13. O sole mio
 14. Quando
 15. Siboney
 16. Torna a sorriento
 17. Tu vuo fa l’americano
 18. Un baccio a mezzanotte
 19. Via con me
 20. Viva la mama

Een uur lang Italiaans luisterplezier dus! De winactie duurt t/m woensdag 23 mei. De 5 winnaars worden op 24 mei via Facebook bekend gemaakt. Succes!

 

Recente blogs

Bekijk de laatste blogs

Neem contact met ons op

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen!

Contact