TravelXL zet de 5 mooiste Italië reizen op een rij

Italië reizen

De Italië-kenner weet: dit is een super veelzijdig land, waar de reismogelijkheden eindeloos zijn! Van de glooiende heuvels van Toscane, tot de smalle straatjes in prachtig Venetië of juist genieten van de zee en oogstrelende kustplaatsen aan de Amalfikust. Bij TravelXL kun je zo’n beetje alle denkbare Italië reizen samenstellen. Ter inspiratie lichten we er 5 voor je uit.

Italië reizen op Sicilië

Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse zee. Het ligt helemaal ten zuiden van Italië, bij het puntje van de laars. Op Sicilië vind je natuur, schilderachtige dorpjes en oude stadjes, cultuur, gezellige stranden en als – letterlijk – hoogtepunt de Etna. TravelXL biedt verschillende reizen aan op het eiland, waaronder het Sicilië Compleet pakket. Dit is een individuele rondreis per huurauto vanaf 699 euro. De reis voert je zo ongeveer over het complete eiland, van Taormina tot Erice, Palermo en Agrigento.

Italië reizen

Puglia

Puglia is een unieke, maar nog redelijk onbekende regio. Het ligt in de hak van de laars, omgeven door zee dus! Puglia is de perfecte regio om te verkennen per fiets. Ontdek Lecce een van de meest fietsvriendelijke steden van Italie. Binnen en dag rijd je langs alle bezienswaardigheden van het Florence van het zuiden. Bekijk onder meer de Trulli huisjes in Alberobello en de witte stad Ostuni. Ook voor Puglia heeft TravelXL meerdere rondreizen in het assortiment.  Bijvoorbeeld de 8-daagse groepsrondreis ‘Proef Puglia’ vanaf 895 euro of de 8-daagse individuele rondreis per huurauto ‘Trulli Fantastic’ voor 779 euro.

Italië reizen

Sardinië

Op Sardinië vind je ongetemde natuur en eindeloos veel witte zandstranden! Een prachtig eiland waar het toeristische leven ver weg lijkt in de eigenzinnige bergdorpen. Duizenden meters hoge bergen tot diepe waterbronnen, oerbossen en watervallen. Het is er allemaal. Fantastisch voor hikers, windsurfers en foodies. Kom langs bij TravelXL en laat je adviseren voor de reis die het beste bij je past. Ze hebben onder meer het pakket ‘Impressies van het Noorden’, een 8-daagse individuele rondreis per huurauto, vanaf 999 euro.

Italië reizen

Sorrento en de Amalfikust

De beste citroenen vind je aan de Amalfikust. Dit is dus de ideale plek om een verkoelende limoncello te drinken aan het strand. Daarnaast is de Amalfikust buitengewoon adembenemend. Door de korte afstanden kun je het goed combineren met een dagje Napels, een bezoek aan de Vesuvius en Pompeï of een eiland in de buurt zoals Capri. De 8-daagse excursiereis ‘Bella Italia’, vanaf 649 euro, voert je langs Napels, Sorrento, de Vesuvius, Pompeï, Capri en de Amalfikust.

Italië reizen

Italia Grandiosa: de reis onder de Italië reizen

Lastig kiezen? Dat snappen wij wel! Haal alles uit je Italië reis met de Italia Grandiosa groepsrondreis. Vanaf 879 euro tour je 12 dagen lang langs alle highlights van Italië. Deze reis begint in het noorden, met het romantische Verona van Romeo en Julia. Ook Venetië, het Gardameer en de Cinque Terre (5 dorpen) worden bezocht voordat je afzakt naar heuvelachtig Toscane. Daar breng je een bezoek aan Lucca, Pisa, Florence en Siena. Via de historische stad Assisi gaat de reis verder naar Rome, Montecassino, Pompeï en tot slot Napels. Tip: deze reis kan ook in omgekeerde volgorde. En hoewel de stad Napels fantastisch is om een dagje te bezoeken, is het minder geschikt als ‘relaxed, romantisch eindpunt’ na zo’n lange lijst met prachtplekken.

Italië reizen

Italië reizen

Klinkt heerlijk toch? Wil je alvast wat inspiratie opdoen met Italiaanse kookboeken en reisgidsen? Lees dan ook het blog van het Verboden Rijk! Daarnaast kun je alvast in de Italiaanse sferen komen tijdens ons Little Italy Event van 25 t/m 27 mei. Met onder meer een mini markthal vol Italiaanse delicatessen. Dat wil je niet missen!

Recente blogs

Bekijk de laatste blogs

Neem contact met ons op

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen!

Contact