Klein Italië: 11x Venetiaanse elementen in de Passage

Klein Italië Passage

In 2005 is onze Passage volledig gerenoveerd en in Venetiaanse stijl gebracht. Dit maakt de Passage zonder twijfel de leukste winkelstraat van Zuid-Nederland! Wie hier voor het eerst binnenloopt, kan zich vergapen aan de balkonnetjes, het glas-in-lood, de plafondschilderingen. Dit decor en de Italiaanse achtergrondmuziek maken van de Passage de perfecte locatie voor ons Italiaanse Little Italy Event! Heb jij al eens de tijd genomen om écht goed rond te kijken in onze gangen? We zetten een aantal eyecatchers uit Italië op een rij.

De Italiaanse huisband

Zodra je de Passage binnenwandelt, hoor je al Italiaanse liederen op de achtergrond. Maar vanaf het terras van Trattoria Milano kun je óók genieten van de huisband. Om de zoveel tijd draait het platform boven de bar van het restaurant om en komt de band tevoorschijn. De bandleden zingen bekende liedjes zoals Quando en Funiculi Funicola. Een beetje inside information: de bewegende poppen in de Passage zou je zomaar in levende lijve tegen kunnen komen. Een aantal mensen die nauw betrokken zijn bij de Passage en de verbouwing daarvan hebben hiervoor namelijk model gestaan. Zoals de architect maar ook medewerkers van de vastgoedbeheerder Metterwoon. Herken jij ze…?

Let op: dit is een gedateerde video, de winkels in de Passage kunnen afwijken!

Wil jij de sfeer van Italië in huis halen? Doe dan mee aan onze winactie: we geven 5x de enige echte cd van de Passage weg vol Italiaanse liedjes.

Lampen uit Italië

In de gangpaden en onder de glazen koepel vind je prachtige lampen van blauw, groen, roze, oranje en geel glas. Funfact: deze lampen zijn echt geblazen in Murano, Venetië. Het model noemen ze daar ‘goccia’, oftewel: ‘drup’ of ‘druppel’. Voor de lampen die onder de enorme koepel hangen, hebben ze zelfs speciale mallen gemaakt. Ze hadden de lampen daar namelijk nog nooit in zo’n groot formaat gemaakt.

Klein Italië Passage

Klein Italië Passage

Balkonnetjes met geraniums en luiken

Wie de straatjes van Italië een beetje kent, zal ze direct herkennen. De balkonnetjes met zwart ijzeren hekwerk of van steen. Met groene luiken en bloembakken vol geraniums. Ook deze zijn in de Passage tot in detail nagemaakt.

Klein Italië Passage

Gouden details

Van de echte Venetiaanse maskers, tot de sierlijsten op plafonds, het interieur van basilieken of de luxere gondels. In Venetië ontdek je dat veel is afgewerkt met goud. Zo ook in de Passage! Een prachtige match met de rode accentkleuren en de marmerlook.

Klein Italië Passage

Marco Polo en Columbus

Het terras van Trattoria Milano is de ideale plek om de sfeer van de Passage op je in te laten werken. Onder het genot van een kopje espresso of cappuccino kun je bijvoorbeeld de verhalen van Marco Polo en Columbus boven het Kaashuis aanhoren.

Ontdekkingsreiziger Columbus is geboren in Genua, Italië. Marco Polo is geboren in Venetië (al 200 jaar eerder dan Columbus) en was een handelaar en ontdekkingsreiziger. Ze hebben wel een beetje een fitty. Leuk om eens goed naar ze te luisteren dus! Tussen hen in vind je een draaiende wereldbol met daarboven ‘Casa di mondo’. Dit was voorheen de naam van de cadeauwinkel die in het pand zat.

Let op: dit is een gedateerde video, de winkels in de Passage kunnen afwijken!

De glazen koepel en daken

De echte windowshopper zal het misschien niet direct opvallen, maar het dak boven de gangen van de Passage is bijna volledig van glas-in-lood. Met als hoogtepunt in het midden de grote ronde glazen koepel. Het was nog een enorme logistieke uitdaging om die te plaatsen, maar het resultaat mag er zijn!

Wegwijzer

Piazza Verona of Via Napoli? Italiaanser kan deze wegwijzer niet 😉

Klein Italië Passage

Trattoria Milano: de smaak van Italië

Bij Trattoria Milano kun je aanschuiven voor de lekkerste koffie met vers gebak. Maar ook een echte Italiaanse gelato kun je hier bestellen. Op het terras zit je recht onder de prachtige glazen koepel en Murano lampen. En eerlijk: hier heb je het beste uitzicht van de hele Passage. Op Columbus en Marco Polo, de huisband, papegaai Gyzmo en de ‘vaste’ bewoners van de Passage op hun balkonnetjes. Kom ook eens langs voor de koopavondmaaltijd. Tijdens het Little Italy Event op vrijdag 25 mei is dat bijvoorbeeld roze risotto! Heerlijk met een Italiaans wijntje of biertje. Buon appetito!

Klein Italië Passage

Plafondschilderingen

Eigenlijk kun je uren in de Passage rondlopen en nog nieuwe dingen opmerken. Zo trekt de glazen koepel direct de aandacht, maar heb je de plafondschilderingen eromheen al eens goed bekeken? Eigenlijk is de Passage een groot Italiaans museum waar je ook nog eens heel fijn kunt shoppen en lekkere koffie kunt drinken. Match made in heaven.

Cupido

Ben jij een beetje bekend met de Romeinse mythologie? Cupido, of Amor is de zoon van de godin van de liefde Venus, en de god van de oorlog, Mars. Cupido wordt met zijn pijlen meestal ook gelinkt aan liefde, maar eigenlijk heeft hij twee soorten pijlen. Pijlen om mensen verliefd te laten worden en pijlen om mensen elkaar te laten haten. Je kunt Cupido op meerdere plekken in de Passage spotten. Zoals bij de fontein bij Gossip, maar ook in het glas-en-lood van de koepel. Hoeveel Cupido’s tel jij?

Klein Italië Passage

De klok

En dan tot slot die bijzondere klok… Deze is geïnspireerd op Torre dell’Orologio, een toren met een klok op het San Marcoplein in Venetië in Italië. Dat is fantastisch toch?!

Klein Italië Passage

Onze routine als we in de stad zijn, ze kan er uren naar kijken… #passageroosendaal

Een bericht gedeeld door Kristel (@misses_krisses) op


En? Wanneer ga jij een goed rondje doen door de Passage?  Het is zoals je ziet de moeite waard!

Recente blogs

Bekijk de laatste blogs

Neem contact met ons op

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen!

Contact