Little Italy Event programma: dít is er allemaal te doen van 25 t/m 27 mei

Little Italy programma

Nog een week en dan barst het Italië spektakel los in de Passage! Benieuwd wat er allemaal te doen is tijdens het Little Italy Event in het weekend van 25 t/m 27 mei? We geven je hier een overzicht van het programma.

5 redenen waarom je het Little Italy Event niet mag missen

De Italiaanse muziek, de decoratie, de Venetiaanse maskers. Eigenlijk is dit event al een must-see op zich! Maar er staan natuurlijk altijd wel een paar highlights op het programma die je ab-so-luut niet mag missen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

1. Fashion Show

En dan wel een Fashion Show mèt goodiebags. Op vrijdag 25 mei om 19:00 uur kun je in gang links van Trattoria Milano terecht voor deze modeshow. De nieuwste kleding van Gossip, Jeugdmode van Zeggeren, Go!, Ma Vie en Calucci komt voorbij met de beats van DJ Jip op de achtergrond. Wees er wel op tijd bij als je interesse hebt want er zijn slechts 80 zitplaatsen (met goodiebag gevuld door de deelnemende winkels) beschikbaar.

Gelati eten ? wijn proeven ? Italië reisjes boeken ?? en nog héél veel meer la dolce vita tijdens het Little Italy Event in de Passage van 25 t/m 27 mei. De aftrap op vrijdagavond is een échte knaller: * Moonlight Shopping ? * My Jewellery Earparty bij Gossip * Gratis Cosmo Touch up bij Gossip ??‍♀️ * Fashion Show van Gossip, Jeugdmode van Zeggeren, Go!, Calucci en Ma Vie * Muziek van DJ Jip * Piaggio koffiebar van Caffè Dono ☕️ * Little Italy golfkar als pendeldienst tussen Roselaar en Passage * En nog heeeeel veel meer! Kijk voor het complete programma op de website bij ‘Evenementen’ ? credits @gossipfashionstore #roosendaal #passageroosendaal #passage #littleitaly #italieevenement #italie #venetie

Een bericht gedeeld door Passage Roosendaal (@passageroosendaal) op

2. De lekkerste Italiaanse koffie

Denk je aan Italië, dan denk je natuurlijk aan echt goede koffie! Die schenken we trouwens altijd bij Trattoria Milano, maar voor dit speciale event is het authentieke koffiehuis tegenover Timmy Tom geopend. Zonder twijfel het mooiste in Roosendaal! Liever een coffee to go? Op vrijdag staat de piaggio van Caffè Dono in de showroom van de FIAT dealer.

3. Scroppino’s

Volgens ons heeft dit geen toelichting nodig… 😉 Behalve dan dat je ze vrijdag van 17:00-21:00 uur en zaterdag en zondag van 12:00-17:00 uur bij Il Fornaretto kunt krijgen bij de ingang aan de Raadhuisstraat (tussen Ma Vie en de Fiat dealer).

4. Italiaanse markthal

De hele Passage is tijdens het Little Italy Event omgetoverd tot Italiaanse markthal. Een echt een culinair feestje. Met hapjes van het Kaashuis Roosendaal en de Italiaanse wijnen van Winebizz. Maar ook de Only Cannoli en Dolci Baci koekjes van Caffè Dono. Nom, nom! Overal verschijnen Italiaans-gerelateerde pop-up stores. Ben je fan van Fiat? Neem dan vooral een kijkje in het pand tegenover Ma Vie. Daar vestigt zich een heuse Fiat dealer, inclusief auto’s!

5. Heel veel fijne acties!

De Passage blijft natuurlijk een winkelcentrum en ook met dat winkelen zit het 25 t/m 27 mei helemaal goed. Zo geeft Calza 25% korting op de jurkjes van het Italiaanse merk Oroblu. Bij de giftwinkel Enjooi geldt de actie 3+1. Zo kun je die mooie pastaborden van Gusta extra voordelig inkopen. Bij Jeugdmode van Zeggeren kunnen de kids spijkerbroekhangen in Vingino Jeans. Leuk detail: die mooie jeans zijn ook elke dag te winnen. Goed je best doen dus! Daarnaast maak je daar het hele weekend kans op een kledingitem van IKKS t.w.v. 50 euro. Bij Ma Vie Home & Lifestyle krijg je 20% korting op de Italiaanse kleding van Alpha en European Culture. Ook op de Italiaanse horloges van WeWOOD en de lederen tassen van MYOMY en Chabo Bags krijg je 20% korting.

Klein Stappers heeft ‘je schoenmaat is de prijs’ (alleen op schoenen) als actie en bij Stretch krijgt iedere betalende klant een cadeaubon t.w.v. 5 euro. Tot slot kun je bij het Verboden Rijk natuurlijk terecht voor de mooiste Italiaanse reis- en kookboeken. Of ga nog een stapje verder en boek alvast jouw reis naar Italië bij TravelXL!

Programma vrijdag 25 mei

 • Tv-opnamens Business Class
 • Modeshow van Gossip, Jeugdmode van Zeggeren en Timmy Tom, Calucci, Go! en Ma Vie om 19:00 uur (in de gang van het oude Verboden Rijk, er is plaats van maximaal 80 personen, inclusief goodiebags die gevuld worden door de deelnemende winkels, dus zorg dat je er op tijd bij bent!)
 • Italiaanse foto-act van 19:00-21:00 uur. Laat je op de foto zetten door onze Italiaanse fotograaf met zijn nostalgische fototoestel op standaard. De foto wordt direct afgedrukt om mee naar huis te nemen!
 • Moonlight Shopping tot 22:00 uur
 • My Jewellery Earparty van 19:00-21:30 uur. Earparty..? Jazeker! Tijdens de My Jewellery Earparty bij Gossip kun je terecht voor de gaafste oorbellen én kun je meteen gaatjes in je oren laten schieten. Bij aankoop van een setje oorbellen van My Jewellery, mag je tussen 19.00 en 21.30 uur gratis gaatjes laten schieten.
 • Gratis Cosmo Touch Up van 19:00-21:00 uur. Perfecte styling in 15 minuten! Met een Cosmo Touch-up bij Gossip word je namelijk binnen no time voorzien van een on trend look. Met een keuze uit zes looks, gecreëerd door professionele stylisten, kom jij fantastisch de dag door. 
 • Muziek van DJ Jip van 17:00-22:00 uur
 • Ludieke pendeldienst tussen Roselaar (Shopping Night) en de Passage vanaf 17:00 uur, reis in stijl tussen deze twee shopping locaties met de fantastische Tuk-Tuks!
 • Piaggio koffiebar van Caffè Dono met heerlijke Italiaanse koffie. Deze piaggio vind je op vrijdag van 10:00-22:00 in de showroom van de FIAT dealer.

Zaterdag 26 mei

 • Kidsentertainment: De Italiaanse Ballonvaart. Vaar zaterdagmiddag mee met de Italiaanse Ballonvaart. De Italiaanse ontdekkingsreizigers strijken met hun ballonmand neer bij de Passage. Het zijn echte ballonartiesten die voor alle kinderen de leukste Italiaanse ballonfiguren maken (in de Italiaanse kleuren natuurlijk!)
 • Bananenboek On Tour: van 14:00-16:00 uur. Ken jij het Bananenboek al? Het enige kookboek vol zoete en hartige gerechten met banaan. Wat dat met Italië te maken heeft? Op zaterdagmiddag komt de auteur Kim Waninge langs bij boekhandel Het Verboden Rijk met ‘Italian Style’ banana bread. Kom je gezellig proeven? Natuurlijk is het ook mogelijk om het Bananenboek te kopen (per boek gaat bovendien 1 euro naar het Wereld Natuur Fonds) en om deze te laten signeren.

Zondag 27 mei

 • Kidsentertainment: De Venetiaanse Gondel. In de Passage waan je je in Venetië, dan mag een gondel eigenlijk niet ontbreken natuurlijk! Op zondagmiddag kunnen kinderen daarom meevaren door het winkelcentrum in een echte gondel!

Programma alle dagen

 • Italiaanse markthal ‘Passaggio’. Tijdens het Little Italy Event is de Passage gevuld met allerlei Italiaans-gerelateerde pop-up stores. Koop Italiaanse koekjes en wijnen, vergaap je aan Fiat’s (ja, de auto’s!) en neem een echte gelato bij Trattoria Milano! Op vrijdag is de Passage geopend van 09:30-22:00 uur, op zaterdag van 09:30-17:30 uur en op zondag van 12:00-17:00 uur. Deelnemers zijn (naast de winkeliers in de Passage): Winebizz, Il Fornaretto,  Caffè Dono (met Only Cannoli en Dolci Baci) en Fiat dealer Arnold de Rijk.
 • Culinair genieten in het mooiste koffiehuis van Roosendaal! Speciaal voor het Little Italy Event wordt de authentieke koffiebar tegenover Timmy Tom geopend door Kaashuis Roosendaal en Trattoria Milano. Kom hier proeven van heerlijke Italiaanse hapjes.
 • Muziek van DJ Jip
 • Tentoonstelling Passage in vroegere tijden. Wist jij hoe de Passage eruitzag voor de renovatie in Venetiaanse stijl? En wil je leuke details weten over die verbouwing? Je ontdekt het in onze pop-up tentoonstelling!
 • Italië deals tijdens het Little Italy Event. Verschillende winkels hebben dit weekend speciale deals voor je in petto, zoals 3 + 1 bij Enjooi (waar ze fantastische pastaborden van Gusta hebben), korting op Oroblu jurkjes bij Calza en Vingino spijkerbroek hangen bij Jeugdmode van Zeggeren: maak elke dag kans op een spijkerbroek!
 • Scroppino’s van Il Fornaretto vind je bij de ingang aan de Raadhuisstraat, aan de kant van Ma Vie en de tijdelijke Fiat dealer. Op vrijdag van 17:00-21:00 uur en op zaterdag en zondag van 12:00-17:00 uur.

Enthousiast geworden? Dan verwelkomen we je graag in het weekend van 25 t/m 27 mei: benvenuto! Let op: dit programma is onder voorbehoud. Kijk voor het actuele programma op onze evenementen pagina.

Recente blogs

Bekijk de laatste blogs

Neem contact met ons op

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen!

Contact