Culinair nazomeren met het Kaashuis Roosendaal

tapas kaashuis roosendaal

Net terug van vakantie en mis jij de sangria, olijven en andere buitenlandse delicatessen al? Dan is het dus tijd om lekker te nazomeren aan je eigen eettafel of misschien nog wel in je achtertuin. Griekse feta en tzatziki, Franse kaasjes, Italiaanse olijven en mozzarella of heerlijke Spaanse tapas… Hans van Het Kaashuis in Roosendaal geeft tips voor een goede tapasplank. ¡Buen provecho!

Het Kaashuis Roosendaal

Het Kaashuis in Roosendaal is the place to be om ingrediënten in te slaan voor jouw overheerlijke zelfgemaakte tapas. Of om versgemaakte kant en klare tapas te halen. Nu denk je misschien wel: ‘maar ik lust helemaal geen kaas’. No problem, we hear ya! Het Kaashuis verkoopt niet alleen maar kaas, dus tapas zonder kaas zijn ook altijd een optie. Mocht je toch voor een echte kaasplank willen gaan, zorg dan dat de smaken variëren. Gebruik kazen die zacht van smaak zijn, maar zeker ook echte pittige kazen. Hiernaast verkopen ze ook heerlijke wijnen die je met de tapas kunt combineren!

Wat is tapas?

Een tapa is een Spaans hapje. Ze zijn meestal niet moeilijk om te maken en er is voor ieder wat wils. Je kunt hiermee namelijk variëren zoals jij zelf wilt. Van olijven tot gefrituurde garnaal en van meloen met ham tot worstjes in bladerdeeg. De hapjes worden vaak in schoteltjes geserveerd waaruit iedereen vervolgens kan eten. Sharing is caring! Het Kaashuis Roosendaal deelt een paar ideeën met je om inspiratie op te doen voor tapas.

Caprese prikkers

Ben je een liefhebber van caprese salade? Dan is deze tapa zeker wat voor jou. Het ziet er niet alleen heel leuk uit, het is nog eens lekker ook! Alles wat je hoeft te doen, is een kerstomaatje, een mozzarella balletje en een blaadje verse basilicum aan een prikkertje rijgen. That’s it. You’re done. Smakelijk!

italian-2293891_1280

Bruschetta met appel en geitenkaas

Hartig en zoet! Dat is toch een heerlijke combinatie. In een handomdraai zet je deze tapa op tafel. Zet de oven op grillstand en plaats het rooster in het midden van de oven. Meng 75 gram verkruimelde geitenkaas, één geschilde in stukjes gesneden appel, ¾ theelepel tijm, ½ theelepel oregano en ¼ theelepel zwarte peper in een kom. Vervolgens leg je acht gesneden stukjes stokbrood op een bakplaat en rooster je deze in de grill tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Dit duurt maar 1 tot 2 minuten. Verdeel het geitenkaasmengsel over de stukjes stokbrood en grill dit nog ongeveer een minuut zodat de kaas gesmolten is. Haal de tapas uit de oven en smullen maar!

Braziliaanse kaashapjes

Pao de Queijo. Zo noemen de Brazilianen hun heerlijke (glutenvrije) kaasballetjes. Benieuwd of deze inderdaad zo heerlijk zijn? Let’s find out.
Verwarm de oven voor op 230°C en breng 60 ml koolzaadolie, 60 ml water en één theelepel zout in een pan aan de kook. Overgiet in een metalen kom 135 gram tapiocameel met het hete vocht. Meng dit goed door elkaar en klop dan één ei erdoorheen. Vervolgens roer je ook vijf eetlepels naturel yoghurt erdoor. Ten slotte voeg je 40 gram geraspte Parmezaanse kaas en 50 gram geraspte mozzarella erbij. Nog één keer goed mengen en schenk het mengsel dan in een bakvorm voor mini-muffins. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de kaashapjes voor 25 tot 30 minuten op 180°C tot ze een lichte goudkleur hebben. Eet smakelijk!

cheese-bread-2577183_1280

Bij Het Kaashuis Roosendaal zijn ze natuurlijk allemaal dol op kaas, maar voor de niet-kaasliefhebbers is er ook genoeg lekkers te bedenken!

Roggebrood met stroop en paté

Een lekker koud hapje met vlees wat gemakkelijk te maken is! Binnen vijf minuten staat dit op tafel. Snijd de roggebroodstukjes in vierkantjes. Besmeer deze vervolgens met perenstroop en doe wat paté op ieder stukje roggebrood. Dat was alles! Makkelijk toch? Geniet ervan!

Calamaris

Calamaris zijn gefrituurde inktvisringen. Heerlijk om tijdens een feest te serveren, maar ook gewoon bij een borrel avondje of wanneer je relaxed een film wilt kijken met een snack.
Verhit een pan met een laagje olie van zo’n vier centimeter. De 250 gram in ringen gesneden pijlinktvis dep je droog met wat keukenpapier. Doe 2 eetlepels bloem op een bord en haal de inktvisringen hier doorheen. Bestrijk de ringen dan met losgeklopt ei. Vervolgens frituur je deze meteen in de inmiddels hete olie. Laat ze ongeveer 3 minuten bakken, tot ze goudbruin zijn en daarna laat je ze uitlekken op keukenpapier. Klaar! Voor extra smaak kun je er eventueel citroen partjes bij serveren, waarvan je het sap over de inktvisringen kan sprenkelen. Enjoy!

onion-rings-2358947_1920

Voor meer tapas ideeën kun je bij het Kaashuis Roosendaal terecht. Zij helpen je graag verder! Welke tapa is jouw favoriet?

Én vergeet geen hoi te zeggen tegen Gyzmo onze papegaai wanneer je langskomt!🐦

Recente blogs

Bekijk de laatste blogs

Neem contact met ons op

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen!

Contact
koopzondagenpassage