5 weetjes over de vernieuwing van de Passage

Vernieuwing van de Passage

Wist je dat in 2005 de Passage helemaal is vernieuwd door Sprangers Bouwbedrijf? Of eigenlijk moeten we zeggen gerenoveerd! De ingangen, vloer, etalages, alles werd opgeknapt. Bij het vernieuwen van zo’n drukbezochte Passage kwam een hoop planning en werk kijken. Check hier 5 weetjes over de vernieuwing van de Passage!

1. De winkels in de Passage bleven gewoon open

Ja zeker! In de lange winkelstraat van de Passage bleven alle winkels gewoon open. Dit betekende dat de werkzaamheden gedaan moesten worden, zonder dat het winkelend publiek er last van zou hebben. Door steigers voor alle etalages te plaatsen en stofschotten en loopplanken te plaatsen, werd er geen enkele last ondervonden van de verbouwing!

2. Kerstversieringen waren een must

Ook al waren de renovaties van de Passage nog in volle gang, de uitvoerder vond het belangrijk dat tijdens Kerstmis de Passage zou worden versierd. De versieringen werden opgehangen aan de steigers die voor alle winkels stonden. Zo kon je als winkelend publiek toch nog van een heerlijk kerstsfeertje genieten!

3. Een trekpleister voor winkelend publiek

Je zou misschien denken dat zo’n grote renovatie als gevolg heeft dat er minder winkelend publiek naar de Passage kwam. Maar het tegendeel is waar! De renovaties van de Passage waren een echte trekpleister. De mensen wilden maar wat graag de vorderingen van de werkzaamheden bijhouden. En dat begrijpen wij helemaal!

4. Alarmen gingen af door de werkzaamheden

Door het lawaai en de trillingen van de werkzaamheden gingen de alarmen van de winkels nog wel eens af. Er moesten bijvoorbeeld zware palen de grond in worden geslagen en dit bracht het nodige geluid en beweging met zich mee.

5. De vloer werd ’s nachts gelegd

Voor het aanleggen van de vloer van de Passage werd een speciaal plan gemaakt. De tegels werden namelijk ’s nachts gelegd tot 06:00 uur ’s ochtends waarna de ploegen van Sprangers vlak boven de gelegde tegels roosters plaatste, met daarop houten platen waar zij én het winkelend publiek dan overheen konden lopen. Op deze manier werd de nieuwe tegelvloer niet beschadigd en konden de tegels goed drogen!

Aanschouw hier het prachtige eindresultaat!

De vernieuwing van de Passage

Inmiddels is de Passage een echte trekpleister in Roosendaal! Sprangers Bouwbedrijf heeft een top klus geleverd met het vernieuwen van de Passage. Bekijk hier de video over het vernieuwen van de Passage. Wij zijn super trots op het eindresultaat. Jij toch ook?

 

Recente blogs

Bekijk de laatste blogs

Neem contact met ons op

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen!

Contact